Oversikt i en uoversiktlig tid

Velkommen til bloggen vår! Vi produserer jevnlige artikler med fokus på forretningsutvikling, forretningsverdi, beslutningstaking og ytelsesbasert styring – med andre ord; alt som bidrar til vekst for din organisasjon!

Oversikt i en uoversiktlig tid

Vi liker å ha oversikt. Vi liker å ha kontroll. Vi liker å vite hva som skal skje i morgen, neste uke, neste år. Det ligger i vår natur å ønske forutsigbarhet. Dette gir en følelse av trygghet og harmoni. Samtidig som at mennesker har grunnleggende behov for stabilitet, forutsigbarhet, forankring og identitet – har man også behov for utfordringer. Men det må være balanse.

Vi liker å vite hva som skal skje i morgen, neste uke, neste år. Det ligger i vår natur å ønske forutsigbarhet. 

Verdien av forutsigbarhet og trygghet

Som individer er vi alle unike og spesielle, og innehar et sett av eksklusive egenskaper og erfaringer. Mange av oss liker å tro at vi er impulsive og spontane, og verdsetter det å stadig tilegne seg ny kunnskap og nye ferdigheter. Jeg er en av dem. Jeg har alltid følt at rutine fort blir kjedelig. At repeterende arbeid er monotont og lite givende. Det kan nok stemme – til en viss grad … 

Selv har jeg alltid foretrukket å reise og oppleve NYE steder, ikke til det samme stedet igjen og igjen (ikke til forkleinelse for dem som har gjort dette, det er mye positivt i det!). Mitt mantra har vært å se mest mulig på kortest mulig tid. Etter det siste året innser jeg at jeg har jeg forandret syn. Det er faktisk en verdi i å være til stedet der man er – her og nå. Å bli kjent med sitt nærmiljø på ny, å finne glede i de små tingene. Familie, venner, fjellet, sjøen – forutsigbarhet, trygghet. 

Ute i verden har man sett politisk uro. Vi har opplevd – og opplever fremdeles – en pandemi, som har snudd livene våre på hodet. Derfor føles det enda mer viktig å vite at man har kontroll på miljøet rundt oss. Vi har endret hverdagen vår til å jobbe mer hjemmefra, og sakte men sikkert finner vi en «ny normal» i hverdagen.

Å være leder i en bedrift uten noen form for forutsigbarhet er en stor utfordring. Dessverre ser vi at mange opplever dette. Som ikke har muligheten til å se hvilken retning virksomheten tar. Ikke har verktøyene til å planlegge godt, få oversikt. Med et vanskelig år bak oss, er det spesielt krevende å se inn i glasskulen. Man har ikke erfaring med slike utfordringer. 

Frigjør tiden din med de riktige analyseverktøyene

Har man planleggings- og analyseverktøyene i orden, frigjør man tid. Til å gjøre det som er viktig for bedriften. Ta avgjørelser – basert på oppdaterte data. Få oversikt, få kontroll. På denne måten slipper man å ta beslutninger basert på impulsivitet, men skaper forutsigbarhet i bedriften.

Vi i Mantle har kunnskapen og verktøyene du kan bruke for å planlegge, analysere og visualisere dine nøkkeltall for å oppnå god kontroll i din bedrift. 

Ta kontakt for mer informasjon, mb@mantleanalytics.com

 

 

Livet er som å sykle. Du må bevege deg for å holde balansen.

-Albert Einstein