BI i praksis – for regnskapsførere

Velkommen til bloggen vår! Vi produserer jevnlige artikler med fokus på forretningsutvikling, forretningsverdi, beslutningstaking og ytelsesbasert styring – med andre ord; alt som bidrar til vekst for din organisasjon!

BI i praksis – for regnskapsførere

Et tenkt tilfelle?

Se for deg at du jobber i et lokalt regnskapsbyrå, du har flere klienter som har hørt om Power BI, de spør om dashbord. Du ønsker å levere, men du sliter med å holde tritt med eksisterende arbeidsmengde, og prøver å finne ut hvordan du kan gi dine kunder mer og bedre informasjon.

En helg setter du deg ned og undersøker dashbord. Microsoft har et business intelligence / dashboarding -verktøy kalt Power BI. Enda bedre – det kan lastes ned gratis. Dette er akkurat det du leter etter! Og så starter moroa. Du går gjennom noen få kurs og jobber med noen demodata og får et par flotte dashbord i gang.

Plutselig er hele helgen gått. Gøy, men tidkrevende!

Nå vet du at det finnes noen flotte verktøy der ute, du har lært litt dax (dataanalyseuttrykk – et Microsoft -språk), forstår noen av begrepene og du har laget noen fine visualiseringer. Dax var utfordrende, men med trening ser du at det blir fremgang. Du har et stort ønske om å lære mer, og du har høy motivasjon til å tilfredsstille kundene dine.

Kollegaer har også kunder som ber om mer nyttige og interessante rapporter, og dashbord ser ut til å være etterspurt. Du ser at ved å kategorisere kunder i forskjellige bransjer kan du lage standard dashbordpakker for hver bransje. Dette ville være en effektiv måte å lage en baseline for hver kunde.

Pakkene kan inneholde noen standard finansielle indikatorer, noen salgsrelaterte indikatorer og noen bransjespesifikke KPI -er (nøkkelindikatorer). Trender, referanser, nøkkeltall og avvik vil alle bli inkludert, samt informasjon om salgs-pipeline, pågående arbeid og prognose. Ved å tilby kundene nyttig driftsinformasjon kan fremme noen sunne diskusjoner om hvor virksomheten er på vei og hvilke muligheter eller trusler som finnes.

Dette er gode ideer, og veldig relevante for dagens regnskapsførere som forventes å bli morgendagens pålitelige rådgivere. Du snakker med andre i selskapet praksis og godkjenning fra ledelsen om å bruke tid på å iverksette ideene dine.

 

Det er her utfordringene starter

Du innser at hvis du skal standardisere og produsere et sett med bransjespesifikke dashbord for klienter som er spredt over en rekke regnskapssystemer, er det et stort fjell å bestige.

Du må finne ut hvordan du integrerer alle disse dataene fra forskjellige systemer og lage en datamodell som grunnlag for optimaliserte dashbord. Du er ikke en utvikler, men du liker å jobbe med data – så du tar fatt på oppgaven.

 

 

 

 

 

Du innser at det er mye mer komplekst å jobbe med live data enn forventet

 

Det går noen helger til prøving og testing. Du får tak i noen data, men innser at det ligger mye arbeid bak å koble alt sammen og gjøre klart for rapportering. Du innser at det er mye mer komplekst å jobbe med live data enn forventet, det er så mange sluttpunkter og så mye som må normaliseres (effektiviseres) for å få rapportene til å kjøre raskt. Dette er skikkelig hodepine – ting går ikke helt i henhold til plan. Du ønsker heller å jobbe i «front» og bruke dashbordene til å få oversikt, og sammen med kundene kunne ta gode forretningsmessige beslutninger.

Dessuten, siden du allerede har en stor arbeidsbelastning, bruker du egen fritid til å prøveå finne ut av dette. Du er litt lei nå etter fire helger på rad! Du er mye klokere, men ikke nærmere målet.

I tillegg mistet du nylig en kunde som gikk til en konkurrent. En konkurrent som allerede tilbyr skreddersydd rapportering og dashbord med full rådgivningstjeneste. Det viser seg at dere har kommet til kort på rapporteringssiden.

Hvordan finne frem til potensialet med BI?

 

Du ser nå at det er mange andre utfordringer knyttet til å lage en BI -plattform for tilpasset rapportering i et regnskapsbyrå. Det krever IT -kunnskap å sette opp god sikkerhet og tilgangsrettigheter, å bygge forretningslogikk inn i datamodellen, koble sammen data fra forskjellige kilder, planlegge jobber og utforme en strømlinjeformet metode for å legge til nye kunder.

Hva blir den reelle kostnaden for å sette opp dashboard’ene?

Tilfeldigvis kommer du over firmaet som heter Mantle. Du får forståelsen av at vi er et selskap som skjønner frustrasjonen din – og vet hvordan vi kan hjelpe!

 

La oss hjelpe deg å bruke tiden din mer effektivt

Vårt mål er å forbedre hastigheten og kvaliteten på dataene som er gjort tilgjengelig for rapportering. Alle i Mantle-teamet har bakgrunn fra regnskapsbransjen eller har hatt regnskapsroller. Vi forstår kompleksiteten i å utnytte og bruke data. Vi forstår også potensialet som ligger i systemene.

Driftskostnaden for plattformen Uniifire er lav sammenlignet med kostnaden for å ansette en programmerer, og vi er spesialister på vårt fagfelt. Vi vil tilby våre kunder strømlinjeformede og praktiske løsninger på alle trinn (design / utførelse / vedlikehold / bredere utvikling).

Vi hører stadig fra erfarne IT-personer at det å lage sine egne integrasjoner er komplekst og enormt tidkrevende.

Integrasjoner, hvis det administreres internt, er komplisert og ressurskrevende – og krever spesialkompetanse. Det tar lang tid før selskapet ser avkastning på investeringen.

Mantle støtter bedrifter med vårt team av fokuserte BI -fagfolk, inkludert utviklere – hver med sitt eget ferdighetssett som kombinert lar oss takle enhver utfordring. Så trenger ikke kunden å ansette egne interne spesialister

Vi tilbyr vår programvare som inkluderer en «care package» – tid for oppfølging som kunden kan disponere hver måned etter behov. Men får tilgang til alle våre spesialister; utviklere, prosjektledere og BI-konsulenter for support, utvikling, opplæring, implementering, design og salg. Vi blir DITT BI -team.

Dette er en unik mulighet for regnskapsbyråer med kundeporteføljer til å komme raskt i gang med en elegant og godt administrert «back end». La oss ta oss av dataene og integrasjonene, slik at du kan gå ut og best betjene kundene dine. Mantle ble etablert nettopp for å gjøre livet enklere blant annet for regnskapsførere.

 

Uniifire logo

 

 

Kontakt oss for mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg!

info@mantleanalytics.com